Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2006

Και Η Λητώ? Πάει στη Δήλο... #5

Στεκόταν μπροστά απο το γυμνό τρομακτικό δέντρο. Η δρόμος που είχε τραβήξει μέσα στην υγρή κοιλάδα την είχε κάνει γυναίκα πια. Στην ξερή γκρίζα ρίζα του δέντρου διέκρινε το κοριτσάκι που είχε αφήσει πίσω αλλά βρήκε μπροστά της. Φορούσε δυό κόκκινες σαν το αίμα κορδελίτσες στα μαλλιά του που έσκιζαν το μουντό χρώμα του τοπίου. Καθώς οι στάλες της αλλόκοτης βροχής γλιστρούσαν ανάμεσα στις χρυσαφένιες τούφες του είδε ότι τα χέρια του δεν ήταν άδεια. Κρατούσε ένα αυτοκινητάκι στο ένα και μια πέτρα στο άλλο. Χτυπούσε ρυθμικά το αυτοκινητάκι με την πέτρα κάνοντας μικρές αλλα βαθιές γρατζουνιές στο χρώμα του. Ξαφνικά ανασήκωσε το κεφάλι.

-Είναι κοντά σου πια, της είπε με φωνή γλυκιά παιδική αλλα παράξενα απόκοσμη.

Τα μάτια του ήταν παράξενα, το ένα γκριζογάλαζο και το άλλο εβένινο, και αυτό το εξωπραγματικό βλέμμα τρύπησε τις κόρες της ενισχύοντας την έκπληξή της για αυτό που άκουσε.

-Για ποιόν μιλάς? Τι εννοείς με αυτό?
-Αυτός. Αυτός που θες για να ζήσεις ξανά. Είναι κοντά σου πια. Δεν σε αφήνει. Δεν σε άφησε ποτέ. Η καρδιά του θα σου δώσει ζωή.

___

-Αφήστε με να μπώ! Θέλω να τη δώ διάολε! Ανοίξτε μου είπα!

Η φωνή του ήταν δυνατή και έσταζε αγωνία. Χτυπούσε το χέρι του στην πόρτα της αίθουσας και ο θόρυβος αντηχούσε στους διαδρόμους σαν τσεκούρι που τσακίζει τα κούτσουρα σε μια γωνιά φοβισμένου δάσους. Δεν ήξερε τι άλλο να κάνει, ήθελε να τη δεί, να την αγγίξει. Πίσω απο την πόρτα ακούγονταν μουρμουρητά. Οι γιατροί σχεδίαζαν το μέλλον της ασθενούς τους, μικροί θεοί που ζωή θέλουν να δώσουν, ακούγοντας τα απανωτά χτυπήματα και τις φωνές του.

-Μα ποιός χτυπάει τόση ώρα. Κάποιος να τον σταματήσει. Νοσοκόμε φρόντισε το παρακαλώ.
-Έχει χάσει πολύ αίμα γιατρέ και χρειαζόμαστε πολλές μονάδες ακόμα για το χειρουργείο. Πρέπει να εποικοινωνήσουμε με την τράπεζα αίματος.
-Ε κάντε το γαμώτη μου! Σε 15 λεπτά θέλω να είμαστε έτοιμοι για αυτό το κωλοχειρουργείο.

Με μια απότομη κίνηση ο νοσοκόμος άνοιξε τη πόρτα. Τα μάτια του καρφώθηκαν πάνω στο υγρό του μάγουλο ενώ για μια στίγμη κόμπιασε απο την ένταση που εξέπεμπαν τα παραμορφωμένα χαρακτηριστικά του. Πήρε μια βαθιά ανάσα.

-Είστε συγγενής της ασθενούς?
-Ναι είμαι. Θέλω να τη δώ. Πώς είναι? Τι θα κάνετε, πείτε μου για το θεό!
-Όλα θα πάνε καλά κύριε μην ανυσηχείτε. Το όνομα σας?
-Κωνσταντίνος Κυρικλάκης. Μίλα φίλε μου σε παρακαλώ.
-Τι είδος συγγένειας έχετε? Δεν έχετε το ίδιο επώνυμο.
-Αν δεν θές να πάς στο διπλανό της κρεβάτι άρχισε να μιλάς και άσε τα γενεαλογικά μας δέντρα ήσυχα μη σε πάρει κανένας διάολος ακούς? Μίλα λοιπόν!
-Καλά κύριε Κυρικλάκη δεν χρειάζονται εντάσεις. Λοιπόν, η ασθενής εισήχθει στο νοσοκομείο μας σε σοβαρή κατάσταση έχοντας χάσει αρκετό αίμα και έχοντας υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κώμα ενώ κάνουμε συνεχείς μεταγγίσεις αίματος και προετοιμαζόμαστε για χειρουργείο.
Τα πόδια του σαν να μην μπορούσαν να κρατήσουν το βάρος των λέξεων που είχε μόλις ακούσει. Λύγισαν. Κρατούσε το κεφάλι του με τα δυο του χέρια σαν να προσπαθούσε να εμποδίσει την έκρηξη. Κάτι έπρεπε να κάνει. Πλυμμήριζε απο την ανάγκη να τη δεί, να κάνει κάτι να μην πονάει, να την βοηθήσει να γίνει κάλα. Όσο ήταν σε κώμα η Λητώ ήταν και αυτός νεκρός.

-Δεν μπορεί, κάτι θα υπάρχει να κάνω να βοηθήσω. Πές μου οτιδήποτε.
-Αυτό που μπορείτε να κάνετε πέρα απο το να ηρεμήσετε και να μην ανυσηχείτε είναι να δώσετε αίμα. Το χρειαζόμαστε πραγματικά. Και έχετε μας εμπιστοσύνη, όλα θα πάνε καλα.

Η καρδιά του πήγαινε να σπάσει απο την δύναμη των παλμών του να στείλει αίμα σε όλα τα σημεία του κορμιού του. Και τώρα έπρεπε να χτυπήσει πιο δυνατά. Να στείλει κι άλλο αίμα. Αίμα για τη Λητώ του.

-Εντάξει. Αλλά μια χάρη κάνε μου σε παρακαλώ. Άφηστε με να τη δώ. Θέλω τόσο να τη δώ.
-Θα μιλήσω με το γιατρό να δώ αν μπορείτε για μερικά λεπτά να τη δείτε πρίν μπεί στο χειρουργείο.

Στην σκέψη οτι θα την έβλεπε σκίρτησε μέσα του. Θα της έλεγε τα πάντα, θα της ζήταγε συγνώμη. Θα της φώναζε με όλη του τη δύναμη να γυρίσει. Όλη του η ζώη εκείνη τη στιγμή ήταν πάνω σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου περιμένοντας το χειρουργείο...

18 Comments:

At 6:01 μ.μ., Anonymous Daedalean said...

Κι αυτό το κώμα των ζωντανών που περιμένουν στον έξω δακτύλιο ακρωτηριασμένοι εγκεφαλικά μέσα σε μία σχιζοφρενικά επαναλαμβανόμενη Γκουέρνικα να τους ξεσκίζει τις σάρκες μ’ αυτή τη διαρκή ιαχή «θέλω να προλάβω να σου πω»…Αυτό το κώμα είναι το πιο σκληρό , το πιο επώδυνο γιατί έχεις όλες τις αισθήσεις καθώς πνίγεσαι προσπαθώντας μόνος να χωρέσεις στο λάκκο ψάχνοντας απελπισμένα ένα ανεπαίσθητο κύμα ασφάλειας… Υποκλίνομαι δις , αγαπητέ θηριοδαμαστή του λόγου

 
At 6:03 μ.μ., Blogger Guerriero Da Luz said...

Να σου πώ όσα δεν σου είπα όταν ήσουν εκεί όταν είχαμε χρόνο...και τώρα μετανιώνω...

 
At 1:09 μ.μ., Blogger Adomiel said...

Θα της τα πει... εκείνη όμως θα τον ακούσει;

Καλημέρα...

 
At 3:27 μ.μ., Blogger Guerriero Da Luz said...

adomiel προσευχήσου για την ηρωίδα μας και ποτέ δεν ξέρεις... ;)

 
At 1:17 π.μ., Blogger Adomiel said...

Δεν μπορώ να σου πω ψέμματα... δεν πρόκειται να προσευχηθώ... το έχω τσεκάρει δις και δεν πιάνει...! αυτό που μπορώ να κάνω είναι να ευχηθώ να τον ακούσει...! και να δώσει ένα μικρό τόσο δα σημάδι ότι όντως τον άκουσε...! ο συγγραφέας είσαι βρες τον τρόπο...! σε παρακαλώ...!

 
At 5:51 μ.μ., Blogger Τυπος Νυχτερινος said...

Κύρ' συγγραφέα...
μαγείρεψέ τα εσύ...βρες τρόπο. Να τον ακούσει. Σε παρακαλώ.

 
At 4:45 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Hi all!. Alone on Valentine's Day? Adult Live Chat & movie pages Try to find partner in your area!
Enjoy

 
At 2:01 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Hi all!. Use these helpful search engines TFO search & sex and try to find all you need in your area!
Enjoy

 
At 6:30 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Hi all...
All have other problems... Many have a health... But, unless probably to refuse a female body?
Welcome to sexy teens | movie pages | picture pages | webcam movie | adult friend finder.
Here pages devoted to health are published.
It is the large search robot, which can help to receive this or that information and as to get this or that goods!
Tramadol | Phentermine | Buy Xanax | Xanax and all that is necessary.
Bye...

 
At 10:35 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

http://www.You4Dating.com 100% Free Dating website!

1.Our Website - is a great way to find new friends or partners, for fun, dating and long term relationships. Meeting and socializing with people is both fun and safe.

2.Common sense precautions should be taken however when arranging to meet anyone face to face for the first time.

3.You4Dating Free Online Dating ,You4Dating is a Free 100% Dating Site, There are No Charges ever. We allow You to Restrict who can Contact You, and Remove those unfit to Date.

4. You4Dating is Responsible for Creating Relationships per Year proving it is possible to Find Love Online. It will Quickly become a Leader in the Internet Dating Industry because of its Advanced Features and matching Systems,and most of all,Because is a 100% Free-There are No Charges Ever.

5. You4Dating is an International Dating Website Serving Single Men and Single Women Worldwide. Whether you're seeking Muslim,Christian,Catholic, Singles Jewish ,Senor Dating,Black Dating, or Asian Dating,You4Dating is a Right Place for Members to Browse through, and Potentially Find a Date.
Meet more than 100000 Registred Users

6. Multy Language Dating Site.

http://www.You4Dating.com

 
At 10:31 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說

 
At 9:10 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

A human beings who dares to atrophy bromide hour of time has not discovered the value of life.

[url=http://forums.bambooinvoice.org/index.php/forums/member/4555/]Jane[/url]


Marry

 
At 3:26 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

We should be meticulous and particular in all the advice we give. We should be signally painstaking in giving advice that we would not dream up of following ourselves. Most of all, we ought to evade giving advise which we don't imitate when it damages those who depreciate us at our word.

cordless drill

[url=http://cordless-drill-39.webs.com/apps/blog/]cordless drill[/url]

 
At 9:39 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

A gink begins scathing his discernment teeth the earliest time he bites eccentric more than he can chew.

 
At 4:30 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

To be a upright charitable being is to be enduring a kind of openness to the mankind, an cleverness to group aleatory things beyond your own pilot, that can govern you to be shattered in unequivocally exceptionally circumstances pro which you were not to blame. That says something uncommonly important thither the fettle of the principled life: that it is based on a trustworthiness in the up in the air and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a spy than like a jewel, something rather tenuous, but whose very item attraction is inseparable from that fragility.

 
At 4:49 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Vex ferments the humors, casts them into their right channels, throws bad redundancies, and helps cosmos in those confidential distributions, without which the association cannot subsist in its vigor, nor the incarnation dissimulate with cheerfulness.

 
At 7:55 π.μ., Blogger sam said...

Done well. I am floored with the value of the content provided. I expect that you keep up with the wonderful job done.
Washington Locksmiths
Memphis TN Locksmith
Memphis TN Locksmith
Memphis Locksmiths
Corona Locksmith
Corona CA Locksmith
Corona Locksmith
Locksmith Hampton
Locksmith Corona CA
Locksmith Hampton VA
Hampton VA Locksmith
Pasadena Plumbing
Locksmith Aurora CO
Locksmith Linden
Locksmith Milford CT
Locksmith Carson CA
Fort Worth Locksmith
Locksmith Livonia MI
Locksmith Mesa
Locksmith Aspen Hill MD
Locksmith Irvington
Reading Locksmith

 
At 6:36 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

[p]Passing by way of the distinct sorts of elements plus the range of diversity available in every single cluster, it can be understandable why fashionable folks around the entire world are crazy about them . they [url=http://www.cheapsilvertiffanyuk.co.uk]Tiffany Bracelet[/url] came up with some wonderful ideas . 隆卤 The subsequent student said, 隆掳I possess under no circumstances over heard the idea of [url=http://www.saletiffanysetsonline.co.uk]tiffany heart pendant[/url] hate criminal offenses ahead of . Without them, the band might stretch out from the weight of the beads on one side or the other . jpg

What'll it be this year: a tropical beach, a sweltering jungle or a city break? Wherever you go next season, be sure to keep your Good Luck Charms close at hand . Cardiovascular has been, goodness me? That is certainly appropriate, links of london uk bracelet simply arrive at the shop to try out the cheap purchasing trip and enjoy the high quality, quick delivery and also risk-free payment . The first thing that you need to do for you accomplish this task is to get some plastic bags that are sealable . Every individual bracelet is made up of a collection of charms that can be accumulated [url=http://www.cheapsilvertiffanyuk.co.uk]tiffany bracelet uk
[/url] over a lifetime . This unique company linked to A language like german silver yellow metal silver necklaces includes a large number of exclusive style.[/p][p]welcome to view and choose some as wondelful gift on your picky mommy and lover . The easiest method to discover the genuine pandora jewelry wholesale, Pandora necklaces as well as bracelets would be to go to as well as look for the most recent styles and revel in the advantages such as free of charge delivery as well as free of charge present covering . Once you have selected all the trinkets [url=http://www.saletiffanysetsonline.co.uk]tiffany sale online[/url] for your piece, you can then add a third clip to the end if you would like to . Style your own ring using more than three hundred person developer beads to select from 隆陋 one for each memorable as well as thrilled second in your lifetime 隆陋 or even fill up just in order to ruin your self . Constructed [url=http://www.cheapsilvertiffanyuk.co.uk]tiffany jewellery[/url] gemstones that accept been advised should be abundant cheaper, so be abiding you apperceive what you are buying . Those also add a very different [url=http://www.saletiffanysetsonline.co.uk]tiffany heart pendant online[/url] touch of classic style to whatever you happen to be making . Women find they are unable to just buy one bead . Did you also know that sterling silver straight tube and curved tube beads are also available?


Do you know that sterling silver beads that are engraved and/or have other designs on them are also available? There are letter block beads used to spell out names and words out there . You may talk to to the aid of these kinds of storekeepers because they will surely demonstrate how to begin an organization with a great know-how about classic Thomas Sabo Go shopping items.[/p]

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home