Πέμπτη, Απριλίου 13, 2006

Λίγο μαύρο, χρώμα είναι και αυτο...


Ναί χρώμα, και όπως όλα τα χρώματα κάποιες φορές χρειάζεται να συμπληρώνεται η εικόνα... Για backgrounds για περιγράμματα, για σκιές. Σκιές του παρελθόντος, του παρόντος και κατα ένα περίεργο τρόπο του μέλλοντος. Θέλω να στοχαστώ σκοτεινά απόψε, να ξορκίσω το σκοτάδι, και εκεί μαύρο έχει, να δω πέρα απο αυτό. Να δώ πως θα είναι η επόμενη μέρα πρίν έρθει. Οχι με μαγικά, με μαθηματικά. Πόσες φορές έχεις θελήσει το χρόνο σου να το ξεπεράσεις? Πόσο χρόνο? Ποιές φορές ήταν μια νύχτα μόνο? Είναι μια απο αυτές τις φορές τώρα? Εαν ναι αύριο θα ξυπνήσεις με ενα χαμόγελο, αν όχι αυριο το βράδυ θα γράφεις για το γκρί. Όπως και να το δείς πρόοδος είναι και τα δύο. Την θέλω αυτή την πρόοδο?

Μια εικόνα ερχεται στο μυαλό μου...

Τσαλακωμένα σεντόνια, άρωμα φρέσκου ζεστού καφέ και αυτή κοιτά απ' το παράθυρο την νέα ημέρα που ανακοινώνει τον ερχομό της με ένα γλυκό κόκκινο αναμέσα στα αναποφάσιστα σύννεφα...Γυρνάει αργά το κεφάλι κρατώντας την κούπα ψηλά για να μυρίζει, και παρατηρεί. Κοιτά επίμονα το γυμνό του κορμί οπως είναι ξαπλωμένο και παραδομένο σε εναν βαθύ μακάριο ύπνο. Σαν να ακούει ακόμα την ζεστή του ανάσα να της ψιθυρίζει στο αυτί...Τη μυρωδιά σου θέλω...Και ταξιδεύει στην νύχτα που μόλις τους αφησε με μια υπόσχεση. Θα ήθελε αυτή την υπόσχεση να την κάνουν μεταξύ τους, φοβάται τα λογια της νύχτας αν δεν τα ακούσει απο του θύτη της το στόμα. Γιατί για αυτήν είναι ακόμα θύτης. Ακόμα και αν του δόθηκε δεν ειναι σίγουρη τι της εχει κλέψει και αν θα το γυρίσει ποτέ. Γυρνά το κεφάλι απότομα στο παράθυρο. Είχε υποσχεθεί στον εαυτό της πολλά πραγματα. Τίποτα δεν έκανε. Η καρδιά της πιο δυνατή απ' το μυαλό και πως να την κατηγορήσει που όσο χτυπάει, αυτή θα ζεί... Μαύρες σκέψεις και το τηλέφωνο χτυπάει...Πήγε 7 η ώρα.

Οι εικόνες σαν έρχονται δεν μπορείς να τις αρνηθείς. Και δεν πρέπει. Σου μαθαίνουν πράγματα και αν ανοίξεις το μυαλό μπορεί να σου δείξουν τι να κάνεις. Ακόμα και αν ειναι μαύρες κάποιες φορές.

Αρκετό μαύρο για τώρα...

Θέλω να δώ ταινία.

2 Comments:

At 1:36 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Keep up the good work
» »

 
At 11:15 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

That's a great story. Waiting for more. peugeot 307 turbo

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home